fallback

С около 11% по-скъпо ще ни струва почивката на родното Черноморие това лято, показват изчисления на Института за анализи и оценки в туризма. Така, ако искаме да се печем 7 дни на пясъка ще трябва да се бръкнем с около 1100 лева на човек с всичко включено.

Т.е. едно четиричленно семейство със споделена стая ще трябва да приготви около 2 200 лева или повече, пресмята "Монитор".

От бранша заявяват, че българският туризъм ще продължи да поскъпва, тъй като няма как обслужването да бъде на ниски цени, а в същото време да се предлага високо качество.

Цените обаче не се покачват само у нас. В останалите европейски държави почивките се увеличават с около 2-3%. Въпреки по-малкият ръст в цените за същите условия в чужбина сумата, която ще трябва да приготвим, е двойно по-голяма.

И макар, че голяма част от най-изгодните оферти вече са изчерпани, все още имате шанса за ранно записване, което ще ви спести от 10% до 20% от цената на лятната почивка. През януари са се намирали оферти с отстъпка от 30%, а февруари и март хотелиерите се очаква да смъкнат цените с 10-20 на сто.

Според експертите 8% от ранните резервации са направени още миналото лято.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

99

Анонимен

преди 6 години

От 8г саму у гръцку и турско одъ с жинъта итрити дица с приятели Нивга вечи на....Морийето

98

Анонимен

преди 6 години

Качество?!Че те за една година нищо не направиха.Какви механизми се разработиха,за да получим качество.Как ще докажат, че морето няма да се замърсява?Кой ще ни гарантира качествена храна?Кой ще гарантира за чистотата на плажовете и курортите въобще?Ами обслужващия персонал?!Лично аз предпочитам у съседите.

97

Р4

преди 6 години

Имах в предвид коментара на Анонимен 89 - в Португалия е в толкова пъти по-добре от нашето море, че ако отидете веднъж и ще се чудите после кака сте ходили тук.

fallback