Снимка: Reuters
fallback

Сертификатът за летателна годност на катастрофиралия Ан-148, който катастрофира днес близо до Москва, е бил до 1 юни 2018 година, съобщи заместник-транспортният прокурор на Саратовска област Станислав Прохоров, цитиран от ТАСС.

Прохоров уточни, че този сертификат е бил издаден на самолета на 2 юни 2016 година.

Oще по темата

За последен път самолетът е преминал техническа проверка в град Пенза, при което не е имало забележки за неговото състояние, подчерта заместник-прокурорът.

Руският пътнически самолет Ан-148 на руската авиокомпания "Саратов", изпълняващ полет от Москва до Орск, изчезна от радарите няколко минути след излитането от летище Домодедово в Москва. Отломките й бяха намерени в Раменския район в Подмосковието, на около 40 километра от руската столица. По последни данни при трагедията са загинали 71 души.

Самолетната катастрофа на руския Ан-148 представлява втората в света по численост на жертвите от този тип инцидент, предава ТАСС.

Първото място в черната статистика се държи от самолета Ту-154, който се разби край Сочи на 25 декември 2016 г. при което загинаха 92 души.

В превозното средство, летящо от московското летище Домодедово към Орск, са се намирали 65 пътници и шест души екипаж, чиято смърт бе потвърдена от властите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Боби

преди 6 години

Последни новини1. Двигателите са работили до последния момент Самолета цял се е забил в земята и е последвал взрив2. Установена е аномалия - няколко пъти рязко е намалявана скоростта на полета при набиране на височина3. Установен е втора аномалия - самолета започва да пада към земята но скоростта не се увеличаваЗа сега има една хипотеза обясняваща тези аномалии - неизправност в системата на реверс на двигателяРеверса се е включил в полет и самолета е паднал като камък поради липса на тяга

57

Анонимен

преди 6 години

До Бобиголям свинарник е бил тази АН

56

Боби

преди 6 години

До Крим не е руски 58В предвид на ситуацията това е НАЙ-ГАДНОТО и НАЙ-СВИНСКО изказване във Форума Имаш ли поне малко достойнство?Специалистите гледат записите Аудио и Видео за по-новите самолети на последно място. Човек реагира на събитие от 0.5 до 2 дори 3 секундиПример Самолет се движи с 500км/ч или 138м/с Ан-148 е дълъг 30м това означава че за една секунда самолета изминава почти 5 пъти дължината си и това е при скорост наполовина на възможностите на самолетаКакво ще направиш за 1сек

fallback