Снимка: архив Reuters
fallback

Цигарите с по-високи цени вече са по щандовете на магазините.

Белият "Средец" вече се продава по 5,10 лв., при стара цена от 4,80 лв. Повишението се дължи на новия акциз за тютюневите изделия, който влезе в сила от началото на годината. Вдигането на акциза ще доведе до повишаване на цените на масовите цигари с до 30 ст., показа проверка на "Труд".

В магазините цигари на стари цени ще се продават до изчерпване на наличните количества. А решението с колко ще се вдигнат цените е на вносителите на цигари и на собствениците на марки.

Цената на синьото GD в твърд осмоъгълен пакет се вдига от 4,80 лв. на 5,10 лв., става ясно от регистъра на тютюневите изделия. Дългото GD, дългият син Tresor и дългото синьо ММ ще се продават по 5,20 лв., при стара цена от 4,90 лв. Rothmans в овална кутия поскъпва до 4,90 лв., при стара цена от 4,60 лв.

А дългият Rothmans в твърд пакет става 5,10 лв., при 4,80 лв. досега. Eva в твърд пакет тип плочка ще се продава по 5,20 лв. Регистрирано е и Victory в овална кутия по 5,10 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Elephant1987

преди 4 години

ЧЕ ТЕ ТЕЗИ ЦИГАРИ НЕ СЕ ПРОДАВАТ ВЕЧЕ !

34

Kaloian

преди 5 години

То вече Средец не се продава бе вие нормални ли сте какви са тези новини от коя година са ?

33

Димитър

преди 5 години

Аз пък съм възможно най некъдърният , ама шефа ме търпи пуша той псува аз също ама де ще иде работниците са кът в тия времена !! Хем ми дава пари хем си правя каквото си искам !! А на шефа само ще му кажа моли се да не ти стана шеф аз някой ден че *** ...... Ще те уморя гладен и жаден , а на всичкото отгоре ще те карам и цигари да ми купуваш с парите които ти плащам !!!!

fallback