Снимка: БТА
fallback

Най-добрият български тенисист Григор Димитров няма да защитава титлата си на турнира от сериите АТП 250 DIEMA XTRA Sofia Open 2018, който ще се проведе в столичната зала "Арена Армеец" от 4 до 11 февруари.

Димитров, който има болки в рамото, обяви решението си в специално прессъобщение до БТА, в което се казва:

"Аз и екипът ми трябваше да вземем едно от най-тежките решения досега, а именно да пропусна тазгодишното издание на турнира в София.

Днес сутринта беше последната ми медицинска консултация. За съжаление, няма да бъда 100 процента готов за следващата седмица. Ако играя, това би било да доведе до допълнителни рискове и усложнения.

Ще ми липсва българската публика и тази невероятна седмица, която имах през миналата година. Бих искал да благодаря и на Sofia Open за тяхното търпение и усилия за това да има АТП турнир в България. Благодаря ви за подкрепата!", пише Григор Димитров.

По-късно стана ясно, че носителят на 3 титли от Големия шлем Станислас Вавринка ще участва в турнира в София и ще замени Григор Димитров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

бивш фен91

преди 6 години

Гришо, с твоето прессъобщение си мислиш, че 7 млн. българи сме балъци и ще ти повярваме ? Не....! За мен вече си в групата Бербатов, Стойчев и Казийски! Липсата ти на елементарно възпитание се видя с неуважението към журналиста от БТВ.Решението ти да не играеш се разбраха още тогава!

41

Анонимен

преди 6 години

Много голям удар направиха организаторите с Вавринка! 3 титли от шлема, при това на 3 различни турнира, не идват всеки ден във София. Освен това Вавринка има много хубав бекхенд с една ръка и удря страхотни уинъри.

40

Бибио

преди 6 години

Гришо е ПичНедейте да го съдите,защото все още играе за България И никога не се е отказвал,само добро говори.Но извинете,само един пълен *** ще дойде да играе В софия,то е все едно да отиде на тенис турнир в Афганистан.И въпреки всичко дойде миналата година,А сега е номер 4Никога няма да се роди българин(и не се е раждал),който играе за България Да стигне номер 4 в тениса

fallback