Снимка: Pixabay
fallback

Британските здравни власти издадоха разрешение на лекари в клиника в Североизточна Англия да създадат бебета с ДНК на трима души, за да предотвратят предаването на тежко генетично заболяване от две майки на децата, съобщи "Асошиейтед прес".

Това е първото подобно разрешение във Великобритания, но методът вече е използван. През 2016 г. в Мексико се роди бебе от подобна експериментална терапия.

Спорното лечение премахва проблеми, произтичащи от митохондриите - структури извън ядрото на клетката, които произвеждат енергия.

Дефекти в митохондриите могат да предизвикат болести като мускулна дистрофия или множествена органна дисфункция. Методът използва ДНК от две жени и един мъж.

Британските здравни власти издадоха разрешение за прилагане на метода на университета в Нюкасъл миналата година, но за всеки индивидуален случай трябва да бъде давано официално одобрение, предава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Кукуригу

преди 6 години

До Анонимен 8На теб - за нищо, обаче светът не свършва само с теб, всъщност на света не му дреме за теб.На някои хора им трябва, за да имат здраво дете.

11

Анонимен

преди 6 години

До 11по-добре да не правят кентаври, иначе етноса ще се научи сам да си тегли каруците и тогава какво крадене ще падне само...

10

Анонимен

преди 6 години

А може ли вече да правят кентаври? Да е кон пък с тяло на човек или русалки риба с тяло на жена .А дженгъри или педалли да забременяват и жени не ни треат вече ?

fallback