Снимка: Reuters

Един човек загина при сблъсък на влак с конгресмени от Републиканската партия и боклукчийски камион, предаде Франс прес, като се позова на Белия дом. Жертвата не е конгресмен.

Има и един тежко ранен, но никой от членовете на Конгреса във влака не е пострадал, каза говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

Според свидетелства на няколко конгресмени загиналият и двама тежко ранени са били в камиона, блъснат от влака.

По данни на железопътната компания на САЩ Амтрак двама членове на екипажа и трима пътници са отведени в болница с леки травми. Сред пострадалите пътници са конгресменът от Минесота Джейсън Луис, който може да е получил сътресение. Колегата му от щата Тенеси Чък Флайшман получил травми на гърба, врата и главата.

В наетия от републиканците влак имало близо 100 конгресмени от Републиканската партия, които отивали на семинар в Западна Вирджиния, посочва Асошиейтед прес. Сред тях имало и бивши лекари, които се опитали да помогнат на загиналия и оказали помощ на ранените.
Според члена на Камарата на представителите Том Коул катастрофата станала южно от Шарлотсвил, Вирджиния.

Влакът пътувал за курорта Уайт Сълфър Спрингс в Грийнбрайър за тридневна годишна среща, в която се очаква да участват президентът Доналд Тръмп и вицепрезидентът Майк Пенс. Организацията, организираща срещата, съобщи, че тя ще се състои по план, съобщава АП.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase