Снимка: Visualhunt
fallback

41-годишен жител на Варна е задържан при опит за измама на територията на Хасково в хода на полицейска операция по противодействие на престъпността, съобщиха от МВР.

По схемата "съдействие на полицията" мъж се опитал да отнеме 6800 лева на семейство възрастни хора на по 81 години, живеещи на улица "Екзарх Йосиф".

Мнимият полицай уплашил по телефона набелязаните жертви, че са били набелязани от престъпници и разпоредил на жената да хвърли парите през терасата на жилището.

У нея обаче се прокраднало съмнение, че това може да е измама и тя напъхала в плика вместо пари найлонови торби. Преди това обаче сигнализирала и в полицейското управление.

Образуваната мигновено оперативна група е задържала "мулето" в момент на вземането на "плячката".

Задържаният е направил самопризнания. В процес на издирване е и друг негов помагач от Варна. Продължава изясняването и на други извършени от тях измами.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

shmatarok

преди 6 години

До Анонименако не е Аспарухово, ще е от Максуда ... за съжаление не се отчита недостиг на подобни елементарни частици ...

23

Аз

преди 6 години

Пропуснах да отбележа-моите родители също са пенсионери.Майка ми обикновено не вярва на непознати ,при тях също е имало опити с подобен характер,но моята майка преминава в настъпление и даже реди поздрави за техните майки.След това с трясък затваря слушалката.

22

Аз

преди 6 години

Браво!Бабата ме изкефи,много изобретателна се оказала.Всички пенсионери да вземат пример от нея.Така де-все им обясняват,че стават жертви на измама и пак се лъжат горките.Но тази бабка е супер!Още веднъж Браво!!!

fallback