Снимка: Булфото, архив
fallback

Вие почивате, крадците - не! Иначе казано -  да те оберат, докато си на почивка. Сценарият през зимния сезон е от Банско. Крадци влизат в хотелските стаи, щом лампите угаснат, обикалят заведения и отмъкват каквото има в джобовете на връхните дрехи на закачалките.

"Последната кражба на територията на Банско е от миналата седмица – на лични вещи на турист от заведение. Чак хиляди пострадали тук няма", каза старши комисар Николай Хаджиев, директор на ОД на МВР – Благоевград пред Нова тв.

Извършителите влизат в заведенията, наблюдават клиентите и обект на кражба стават дрехите, които са закачени на закачалките.

"Пребъркват джобовете и каквото има, го отнемат", обясни Хаджиев.

"Специално за хотелските стаи крадците извършват предварително наблюдение, особено в тъмната част на денонощието. Когато пристигат групи с туристи, те обръщат внимание къде са, особено ако са настанени на ниските етажи, защото обикновено хората първо си оставят багажа в стаята и след това слизат до рецепцията да попълнят документите. Това време се използва за кражби, като се използват терасите и прозорците на ниските етажи, за да се влезе в стаите", добави старши комисар Николай Хаджиев.

Той посъветва туристите да носят скъпите си вещи със себе си.

"Нека да са по-внимателни, да не оставят вещите си без надзор особено пари, ценности, мобилни телефони, лаптопи", препоръча шефът на местната полиция.

Според него обаче броят на кражбите през тази година намалява в сравнение с предишните.

От началото на зимния сезон е въведена временна организация за охрана на Банско, има и КПП-та, командировани са и допълнително служители, обясни старши комисар Николай Хаджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

ха -ха

преди 6 години

това кражбите са дребни работи, държавата е заета с важни световни дела.... :)

11

Анонимен

преди 6 години

от опит знам ,че да се оплачеш в полицията не е препоръчително губиш ден обикаляне чакане ,после същата процедура поне още един път /дин/и накрая писмо прекратява се делото срещу неизвестен извършител ,нашата полиция пази престъпниците като ни принуждава да не се жалим в МВР

10

Анонимен

преди 6 години

Ами, така ще е...като не позволяват на Цеко да развива курорта...и да построи още 6 лифта.Когато построят още 2 лифта с около 70 хотела около тях...всичко ще се оправи. Няма да има кражби...ще има тротоари почти на всяка трета улица...ще намалеят, маалко, калните пространства между сградите...абе...Искаме нов лифт!!!

fallback