Снимка: архив Reuters
fallback

Сгъстяват се облаците над обвинения в изнасилване френски министър на бюджета Жералд Дарманен, предаде Асошиейтед прес.

Той категорично отрича обвиненията във връзка с деяние, датиращо от 2009 г., когато е бил само на 25 г. Другите членове на кабинета пък се сплотиха в негова защита, но феминистка група вече е събрала над 3000 подписа онлайн с настояване премиерът да го уволни.

Организаторите на подписката напомнят, че в миналото министри, изправени пред корупционни обвинения, са загубвали постовете си. Те питат: А дали обвинението в сексуално престъпление е по-малко сериозно?

Днес от канцеларията на премиера Едуар Филип заявиха, че той продължава да има доверие в Дарманен.

В момента е в ход предварително следствие по обвинението. През юни 2017 г. министърът от своя страна подаде иск за клевета срещу ищцата.

"След като разследването не доведе до резултат - естествено, защото всичко това е лъжа, то бе прекратено поради пълна липса на престъпление", увери министърът.

През януари обаче тъжителката изпрати ново писмо, в което обвини Дарманен, че я е изнасилил, когато е искала помощ във връзка със съдебно дело, заяви тези дни съдебен източник, цитиран от в. "Монд".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 6 години

Репресия само по донос... То КГБ и държавна сигурност били невинни чавдарчета бе!

17

Анонимен

преди 6 години

Сега остана феминистката да изкаче гола Айфеловата кула и с щръкнали от студ зърна да изрази протеста си. Срещу какво ли? И тя не знае, но важното е да си покаже циците.

16

Анонимен

преди 6 години

Освен да искат още и още права, НЕЗАСЛУЖЕНО, тея *** феминистически друго могат ли!!!! За нищо не стават - ни за семейство, ни за майки, ни за еВане! Аре чупка!Разследването прекратено, обаче пачата се чувства силна, понеже дегенератките я подкрепят и айде пак! Чиба, мръсни зли ***!

fallback