Григор Димитров. Снимка: Reuters
fallback

Тенисист №1 на България Григор Димитров разкри на пресконференция в София, че е играл с контузия в рамото на Australian Open. Той добави, че именно заради това не иска да дава напразни обещания, че ще защити титлата си на турнира в столичната зала "Арена Аремеец".

"Турнирите в Австралия са едни от най-добрите да влезеш в добра обстановка за сезона. Имаше доста тежки срещи с мачбол. Постепенно започнах да влизам отново във форма, но доста се изморих и това е голям фактор. Със сигурност можех да играя по-добре, но не бях на нивото от края на миналата година. Стъпка по стъпка, още е януари и се надявам нещата да се получават по-добре", започна Григор.

"За първи път свърших сезона толкова късно, имах само седмица за почивка и после отново започнах да тренирам. Беше странно, не очаквах всичко толкова бързо да започне отново. Но това нещо не пита, разбира се, че не съжалявам. Това е добър път, който показвах, че съм направил правилните неща", продължи Димитров.

Относно започващия на 5 февруари турнир Sofia Open заяви: "Още не съм видял кой ще играе, но това е без значение. Гледаме мач за мач. Винаги има напрежение, изисквам повече от себе си, но има случаи, когато тялото просто не иска", каза още Димитров, след което разкри, че в последно време е играл с контузия.

"Преди дни направих прегледи в Монако, защото не се чувствах добре. Рамото ме болеше и трябваше да намеря начин да се възстановя. Здравето е най-важното нещо и не искам да играя, ако не съм готов на 100%. Надявам се да съм добре, чакаме резултатите да излязат. В последните три срещи имах изключителни болки. Не можеш да вървиш срещу тялото си и не искам да давам празни обещания за София", разкри Гришо.

Относно ранглистата той заяви: "Защо да не стигна и по-напред? Продължаваме напред със сигурност. Вълнувам се изключително много, но годината е дълга и е нормално да има спадове. Има много фактори, за да не се получават нещата. Не мисля, че играх добър тенис в Австралия, но имах добри резултати. Важното е да съм позитивен, останалите неща лесно се подобряват. Не всеки ден можеш да играеш на 100%", каза още Григор.

Спортни новини четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Чорта

преди 6 години

Щели да пускат зелен билет за турнира!

70

Анонимен

преди 6 години

Айде стига с Тея журналисти. Пътувал Димитров 10 часа в самолета и сега ще се занимава с някакви скакалци, който не го оставят намира ... Да, ама не. И медиите са винаги коварни, така че не го защитавате.

69

Анонимен

преди 6 години

Жалко, че това е решението на синята династия Малееви- Берберян и зет им Стоименов-агента на Гришо, която иска да командва тениса в България! Гришо, ако действително уважава феновете си, не трябва да се подчинява на решението им, за да не стане смешен и да може да излезе от измисленото оправдание - болки в рамото!

fallback