Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR
fallback

В момента има прекрасна възможност спорът за името на Македония да бъде разрешен с оглед на желанието на Брюксел и Вашингтон за интеграция на Западните Балкани.

Това каза доц. Йоргос Христидис от Университет "Македония" в Солун пред Николай Кръстев в "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria.

Политическите промени, които настъпиха в Скопие през миналата година бяха приветствани в Гърция, тъй като предходното управление докара двустранните отношения до незавидно състояние. Новото правителство на Зоран Заев има желание да подобри отношенията си със съседите си, в това число и Гърция, каза още доцентът.

"Това води до оптимизъм, че спорът за името на Бившата югославска република Македония, който е на дневен ред вече много години, ще бъде разрешен", каза още гостът в студиото.

Още по темата четете в bloombergtv.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

ПАзете се

преди 6 години

Активирани черни масови убиици може да видите срещу Расмунсен и ДЯнков.Черния убиец до Расмунсен ползва тялото на обсебения обемно и подпали големи региони от Южното средиземно морие до Сирия вкл.Вижте филм за подводницата КУрск.Снимана е жената на капитана при пипане на метална част на подводницата кораба потръпва.. черен проникващ масов убиец го декодира и намаркирва проклятие.

20

ПАзете Балканите

преди 6 години

Проучване на похода на КАлоян към СОлун подава че там са оцелявали древни фамилии от тн пред царски времена.Мъртвите там са организирали отбрана срещу калоян и водените от него войски..Голяма грешка на Самуил е че проникнал към Пелопонес с войска.подават от прилеп при прочуване на региона.Подобна допуска и Хитлер .С войските обратно проникват черни масови убиици..Следват големи страшни трагедии..

19

Кротко без проблеми

преди 6 години

НА Северна Гърция до преди години от Атина им викаха Българи..Така псуваха и футболистите от Солун по време на мачове..НЕка има Име Македония..В македония македонци викат само на БЪл

fallback