Снимка: архив, Reuters
fallback

Русия започна доставките на зенитни ракетни системи С-400 "Триумф" за Китай, регламентирани с договор от 2014 г. и първият полкови комплект вече е изпратен на клиента. Това съобщи за ТАСС източник от системата за военнотехническо сътрудничество на Русия.

Комплектът включва команден пункт, радиолокационна станция, енергийно и спомагателно оборудване, резервни части и др.

Китай бе първият чуждестранен купувач на тези руски системи; втори стана Турция, припомня ТАСС.

Договорът, подписан с Китай, не предвижда Пекин да получи нито технологии за производството на подобни системи, нито лиценз да ги произвежда, уточни източникът.

Миналата година Русия организира за група китайски военни обучение по експлоатация на С-400, допълни той.

Руската федерална служба за военнотехническо сътрудничество не коментира информацията, добавя ТАСС.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

Боби

преди 6 години

До Анонимен 93по принцип си правно все пак може да се направи дрон с твърдо забита програма в неговия електронен мозък - ниакакво реб не може да му повлияе тогава, но пък от друга страна никаква гъвкавост при изпълнение на мисията.ЗАРК Панцир доказаха че наистина са Щита на Руското ПВО

91

Мартин Задека

преди 6 години

Туркия ке падне!Ке падне и Русия, оти си дава ракетите не къде требе, а баш на най- върлио си душманин, дека му се прай на съюзник, ама хак да им е на ушан ките!

90

Отговор

преди 6 години

До Анонимен 83 Народа на Русия живее в мизерия, а се отделят огромни средства за безмислено въоръжаване с единствената мисъл: Я ни вижте ние кои сме! Е видяхме ви , голтаци с мания за величие. Ето едно престъпление срещу собствения си народ.

fallback