Снимка: Reuters
fallback

Поственият под номер 3 в основната схема Григор Димитров ще играе срещу квалификанта Денис Новак от Австрия в първия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис, което започва тази нощ.

24-годишният Новак е 224-и в световната ранглиста и няма спечелени титли до момента в кариерата си. Двамата не са се срещали досега в мач от турнирите на АТП.

При победа на старта Димитров ще срещне във втория кръг победителя от мача между квалификантите Елиас Имер (Швеция) и Макензи Макдонал (САЩ).

Двубоят между номер 3 в схемата Димитров и Новак ще се играе в понеделник сутринта българско време и е трети на централния корт "Род Лейвър Арина" в Мелбърн.

Програмата на този корт започва с два мача при жените. Първият е между шампионката от "Ролан Гарос" Елена Остапенко (Латвия) и италианката Франческа Скиавоне. След тях една срещу друга ще се изправят финалистката от 2017 година Винъс Уилямс (САЩ) и Белинда Бенчич (Швейцария).

Вечерната сесия ще започне с мача на водача в световната ранглиста Рафаел Надал (Испания) и Виктор Естрея Бургос (Доминиканска република).

Същевременно стана ясно, че първата ракета на България и 140-а в световната ранглиста Виктория Томова все пак ще участва на Откритото първенство на Австралия, въпреки че загуби в третия кръг на квалификациите. Българката ще играе в основната схема на турнира като "щастлива губеща".

В последния кръг на квалификациите Томова отстъпи пред Анна Блинкова (Русия) с 3:6, 6:1, 1:6 за 1:41 час.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

27-ми

преди 6 години

Ти счетоводителя ли си му? Откъде знаеш какво е дал и какво не е. Тези неща не се обявяват. И се научи да пишеш на кирилица ***!

28

Анонимен

преди 6 години

Голям смях ще е прехваленият Гришо да отпадне от 224-ия в света.

27

Анонимен

преди 6 години

до 261994-та година всички обичаха Христо Стоичков в САЩ( даже и левскарите), който ни поведе към 4-тото място!Цял един народ го заобича!Това значи че всеки един българин, който е обожавал Стоичков, е бил неудачник тогава?*** смешен!

fallback