Снимка: Архив, Булфото
fallback

България се надява през шестте си месеца председателство на Съвета на ЕС да успее да убеди Брюксел, че е готова да стане член на Шенгенското пространство, се казва в репортаж на телевизия "Евронюз" от българо-турската граница.

София мобилизира ресурси за засилване на контрола по границата си с Турция и по данни на българските власти броят на мигрантите, които са я пресекли, е намалял с над 80 процента от 2015 г.

Въпреки това Европейският съюз не допуска България и съседна Румъния в Шенген заради неизпълнение на някои критерии в областта на върховенството на закона, посочва "Евронюз".

"Отношенията между българските гранични власти и турските гранични власти са отлични", заявява в интервю за телевизията Деян Моллов, регионален началник на граничната полиция.

"Въпросът с миграцията не ни тревожи в момента", казва кметът социалист на намиращото се до границата село Лесово, Димитър Бившев.

Хората в селото още си спомнят вълните от мигранти отпреди три години. Сред тях има и британски емигранти, които изглеждат доволни от сегашното положение.

"Тук се чувствам в безопасност, защото не отваряме границите за всеки, чувствам се в безопасност", заявява Джанет пред камерата на "Евронюз".

Миграцията остава голям проблем за ЕС и България възнамерява да покаже на Брюксел, че прави всичко възможно да помогне с облекчаването на напрежението, посочва в заключение телевизията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

До зломислещи:

преди 6 години

Огради( плътни и високи се прескачат със стълби и между Испания и Африка(Сеута) и между Мексико и САЩ.Опитайте се да мислете положително, намерете слънчеви думи в себе!

4

Анонимен

преди 6 години

До Чичо МанчоДа бе "кокоши плет" я питай WC-то това е "великата българска стена" или поне цената и е такава.

3

Чичо Манчо

преди 6 години

До Анонимен: На този кокоши плет, дето се прескача със стълба ограда ли му викаш?

fallback