Архив: Reuters
fallback

Иран забрани преподаването на английски в началните училища, след като иранският върховен водач аятолах Али Хаменей заяви, че ранното изучаване на този език създава условия за западно "културно нашествие", предаде Ройтерс.

"Преподаването на английски език в официалния курс на обучение на държавните и частните начални училища е против законите и правилниците", заяви по иранската държавна телевизия ръководителят на държавния Висш съвет за образованието Мехди Навид-Адхам.

Малко по-късно председателят на Държавния съвет за висше образование Мехди Навид-Адам обяви в телевизионно обръщение, че часовете по английски език в началните училища са „против законите“ на Иран, като добави, че английският вече не е част от учебната програма за най-малките. В гимназията изучаването му няма да бъде забранено.

По думите на Навид-Адам оттук насетне в началните училища обучението на децата ще бъде фокусирано върху изучаването на фарси и иранската култура.

Промените идват само броени дни след смазването на антиправителствените протести в страната, които според властите в Техеран са организирани с помощта на външни сили, включително САЩ и Великобритания.
 

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Аз

преди 6 години

Ами прави са хората. То с тоя английски освен третия пол няма какво друго да получат. Разбира се плюс демокрация (унищожен народ и разграбена държава)

24

Анонимен

преди 6 години

Правилно ще бъде,ако се въведе вместо английски,в училищата се изучава руски и китайки език. Англичаните и американците трябва да знаят,че те не са господарите на света,нито пък ще определят правилата. Запада и САЩ са мъртви. Руският език (без преувеличения) ,както и китайският език-това са езиците на бъдещето.

23

Kr

преди 6 години

До Анонимен 24Малоумие. Това е международен език,който отваря много врати. Можеш да работиш навсякъде по света с него.По-добре е да работите в полза на собствената си страна.

fallback