Снимка: СДВР

Общ преглед

56-годишният Росен Ангелов, който се издирва за шесторното убийство в Нови Искър, е блудствал с момиченце на 11 години във вилата си в село Луково.

Това се е случило преди 10 г. - през февруари 2007 г. Спипан е с детето от двама полицаи. По-късно са го осъдили на 8 г. затвор, но не е изтърпял цялото си наказание.

Още по темата

Росен Ангелов е педофил-рецидивист. Два пъти е лежал в затвора за блудство с малолетни момичета, а сигналите срещу него в полицията са десетки, твърдят разследващи пред "24 часа".

Още като бил войник лежал по арестите заради незаконна търговия с чужда валута. Униформени са го хващали и да шофира пиян в София.

При обиска във вилата в Луково са открити много негови вещи и информация от компютъра, който е ползвал. Той редовно е влизал в профила на Кети Кюхова, въпреки че не са били приятели в социалната мрежа.

Харесвал е само снимките, на които Кети е сама, както и на кучето Нерон, което лично е разстрелял, но не и тези на останалите си жертви от къщата в Нови Искър.

Издирването на Росен Ангелов продължава. Все още не е открит, нито оръжието, с което се предполага, че е разстрелял Кети Кюхова, Неделчо Юнаков, децата им, възрастната Еленка Буруджиева и кучето Нерон.

Според криминалисти не е изключено Росен да се е самоубил след бягството. Не е напускал страната. Всички гранични полицаи са запознати със снимката и данните му.

А от днес командоси от специалните сили на армията, отряд "Кобра" на МВР и жандармерията се включват в издирването му. Това е било решено на съвещание в СДВР тази сутрин, на което са участвали премиерът Бойко Борисов, главният секретар на МВР Младен Маринов, началникът на отбраната ген. Андрей Боцев и екипът, който разследва шесторното убийство от Нови Искър.

Засилва се и полицейското присъствие във всички населени места от Искърското дефиле, за да се гарантира сигурността на хората, било решено още на съвещанието тази сутрин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар