Росен Ангелов. Снимка: МВР

Обявеният от МВР за издирване 56-годишен Росен Ангелов, който е заподозрян за шесторното убийство в Нови Искър, е бивш любовник на жертвата Кети Кюхова. Тя го била изоставила, след като преди 4 години се запознала с Неделчо, пише "Труд".

Водещата версия за екзекуцията е ревност, а не замесване в измами с ДДС, посочва изданието.

Росен Ангелов е лежал в затвора за педофилия през 80-те години. Има регистрация в МВР за блудство. Той е родом от Балчик, но непрекъснато сменял местожителството си. Преди около 10 години е живял и в Нови Искър.

Вчера не стана известно колко време е продължила любовната му връзка с Кети и дали той е баща на убитата 16-годишна Нанси. За него се знае още, че се е интересувал от военни тактически действия и е запален планинар. Неотдавна се върнал от чужбина и най-вероятно е следил семейството няколко дни, преди да нападне къщата в Нови Искър.

На разпитите близки на Кети разказали, че тя е имала връзка с бивш затворник, с когото се разделя преди четири години, когато се влюбила в 3 години по-младия от нея Неделчо.

Последвала раздяла и Кети заживяла с новия си приятел, но Росен не могъл да й прости. Роднините разказали, че бившият й любовник я следял и заплашвал, но в същото време се боял от Неделчо.

От своя страна, Кети по всякакъв начин във Facebook се опитвала да покаже, че обича новия си приятел, приема неговия син като свое дете и че дъщеря й Нанси се чувства прекрасно в новото семейство.

Предварителните заключения засега са, че убиецът е влязъл в къщата първо в кухнята на първия етаж. Там е застрелял Неделчо и сина му Георги. Използвал е много патрони, за да елиминира двамата силни мъже – Неделчо е с внушителна мускулатура, Георги – също, тъй като е бивш състезател по гребане. Минал е в съседната стая и е убил 72-годишната майка на Кети – Еленка Бурджиева, която лежала в леглото.

Още по темата

Изстрелите не се чували на горния етаж, където били Кети с дъщеря й Нанси и нейния приятел Боби. Там работел телевизор с усилен звук или била пусната музика. Дори и дотам да е достигнал пукот – било е Нова година и вероятно тримата на втория етаж са допуснали, че някой наблизо хвърля пиратки.

Убиецът извлачил труповете на Неделчо и Георги в стаята при бабата, върнал се в кухнята и заключил вратата. Видял, че е стъпил в кръв и оставя отпечатъци по пода. Опитал да избърше пода и обувките си, но явно не е успял, тъй като негов отпечатък бил намерен на стълбите.

Появил се изневиделица на втория етаж и още преди Кети да осъзнае какво се случва, застрелял пред очите й Нанси и Боби. Хванал Кети за ръката, малко над лакътя. Там не се опитвал да заличава следите си. Извел Кети от къщата и я качил насила на предната седалка в семейния джип БМВ Х5.

Като планинар познавал района около Нови Искър и карал по черния път до местността "Партизанките", като през цялото време държал Кети на мушка. Когато пристигнали, слязъл и минал откъм нейната страна. Свалил я отново насила. Възможно е в този момент Кети да се опитала да се съпротивлява и тогава да е била застреляна в близост до джипа.

В тъмницата в ранните часове на 1 януари убиецът тръгнал пеша по познатите му пътеки през гората, без да се връща в Нови Искър, а продължил към село Луково, където разследващите смятат, че неотдавна е взел вила под наем.

Криминалисти проведоха вчера мащабна спецакция по издирването на убиеца, екзекутирал 6-членното семейство в Нови Искър навръх Нова година.

Анализът на следите до момента сочи над 90% вероятност, че убиецът и на шестте жертви е един. Ако е имал съучастник, той не е влизал в къщата, нито е пътувал с джипа до безлюдната местност на 3 км от Нови Искър. Това научи "Труд" от криминалисти вчера следобед, часове преди МВР да обяви за издирване заподозреният Росен Ангелов.

Намерените гилзи и куршуми, извадени от телата, почти със същия процент вероятност показват, че е стреляно с едно оръжие – малокалибрен пистолет, наричан още флоберков. Разследващите обаче не бяха категорични, че тези изводи са окончателни, тъй като предстои в близките дни да се прави следствена възстановка на местопрестъплението, а нарезите по куршумите тепърва да се изследват за съвпадения под микроскоп.

Жертвите не са били връзвани, удряни или измъчвани от извършителя, сочат друга група от доказателствата. Единствено Кети има синини от пръстите на килъра, който я е стискал за ръката над лакътя, докато я влачил насила към джипа БМВ Х5.

Вчера обаче все още не стана ясно дали при аутопсията са открити и други следи от насилие по тялото на жената и дали тя по някакъв начин се е опитала да се съпротивлява и това да е принудило убиецът да я застреля по-бързо в местността "Партизанките" край Нови Искър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase