Снимка: архив "Булфото"
fallback

Убийство от силна емоция или хладнокръвен предварително планиран разстрел стоят зад кървавата баня в Нови Искър? Експерти не спират да търсят причината, довела до жестоката саморазправа в къщата на ужасите в новогодишната нощ.

Според бившия вътрешен министър Румен Петков подобно убийство не би могло да бъде извършено от емоционално претоварен и неподготвен човек. Ексшефът на МВР определи саморазправата като невиждана по бруталност и безочие.

"Прибързаните анализи и разсъждения за убийството в Нови Искър няма да доведат до отговори", каза Петков пред Bulgaria ON AIR . Той призова службите да бъдат оставени да си свършат работата.

Oще по темата

"Очакванията на обществото са хладнокръвното убийство да бъде разкрито възможно най-бързо и да се раздаде справедливост. Но прибързаните анализи и разсъждения няма да доведат до отговори", каза още ексминистърът.

Според него ще бъде доста трудно да се определи дали убийството е извършено от един или повече души, тъй като през последните 50 години съдебната ни медицина няма подобен аналог.

Адвокатът Людмил Рангелов пък отхвърля версията причината за бруталния разстрел в Нови Искър да са кухи фирми с ДДС. Тази версия лансираха вчера официално разследващите.

"Според мен това е храна за журналистите. Извършителят е изпитвал много силна емоция и гняв. А убийствата в къщата са извършени в много кратък период и съдебната медицина трудно ще даде отговор за тяхната поредност", допълни Рангелов.

И Петков, и Рангелов се обединиха около тезата, че не бива да бъдат разкривани множество подробности около престъплението, тъй като те могат да насочат очакванията на обществото в друга посока, както и да осигурят предимство на извършителя.

Два дни след Нова година в двуетажната къща в Нови Искър бяха намерени телата на Неделчо Юнаков, на 19-годишния му син Георги, на доведената му 16-годишна дъщеря Нанси, на гаджето й Боби, на тъщата, както и на немската овчарка на семейството.

44-годишната Кети, майка на Нанси и жена на Неделчо бе открита по-късно в кладец на запусната вила на три километра от къщата.

От МВР и прокуратурата обявиха, че няма да крият информация по случая, защото жестокото убийство е обществено значим проблем.

Разпитвани са всички съседи на Неделчо и Кети, проверени са и всички телефонни разговори, които са водили през последните седмици. Проверено е алибито и на бившия мъж на Кети, който според информация в интернет е бивш затворник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

бат Пешо

преди 6 години

от всичко изнесено в медийте, ми се струва, че е организиран гърмеж на знаещи хора, първо жената е тормозена дълго в гората да каже какво знае, после са събирали- привиквали знаещите чрез стрелба в къщата, ама ни правят на балъци

71

gidan

преди 6 години

Всичко е за пари и то много пари.Вече друг е въпроса дали сь ги взели или нещо се е объркало.

70

Анонимен

преди 6 години

KVA STRAST BE PO BABATA ILI KUCHETO I.DI.OTI

fallback