Снимка: Булфото
fallback

Убийството в Нови Искър е извършено с аптекарска точност, което изключва версията за афект, смята д-р Цветеслава Гълъбова, директор на държавната психиатрична болница "Свети Иван Рилски".

Oще по темата

"По-скоро е хладнокръвно, премислено, подготвено убийство. Или този, който го е извършил, е с тежка психопатия, или е плод на болестно променено съзнание", коментира тя пред Нова тв.

Във вторник вечерта в къща в Нови Искър бяха открити пет трупа. Според разследващите всички са убити с по един куршум.

Жертвите са мъж на средна възраст – Неделчо Юнаков, неговият син Георги (20 г.), доведената му дъщеря Нанси (16 г.), приятелят на тийнейджърката Боби (18 г.) и нейната баба по майчина линия (72 г.).

Същевременно МВР обяви за издирване 44-годишната Кети Кюхова. Тя е майка на 16-годишната Нанси и втора жена на Неделчо Юнаков.

20-годишният Георги Юнаков наскоро е започнал работа като санитар именно в Държавната психиатрична болница "Свети Иван Рилски".

"Работеше при нас като санитар от няколко месеца. Интелигентно момче беше", заяви д-р Гълъбова.

"Трябваше да е на работа на 2 януари, но не се появи. Персоналът го е търсил. За последно се видяхме на коледното тържество на 28 ноември и тогава беше със същата приветлива усмивка, както винаги", каза тя.

Според нея поведението му по никакъв начин не е издавало да има проблеми от какъвто и да било характер.

Д-р Гълъбова смята, че при такъв тип престъпления обикновено убиецът е емоционално обвързан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

AndresHet

преди 6 години

Hello.zagafebaps.duckdns.org

65

:)

преди 6 години

Нещо много важно, което не се споменава във всички статии по случая: къщата е била почистена след убийствата. Това сам човек няма как да направи и потвърждава версията за цяла група от професионалисти, които са знаели какво правят. 100% че имат и вътрешен човек на много високо ниво в системата ни за сигурност, който им дава информация до къде е разследването. (Всички групи в България имат не един, а множество хора в системата).

64

:)

преди 6 години

Има още един вариант (главният): нападателят не е бил сам. Дошли са с цел грабеж. Имали са вътрешна информация, че семейството има пари в брой и/или ценности. Не са успели да вземат парите на място, за това е показателната екзекуция. Запазили са жената, карайки я да им покаже евентуално сейф, не е проработило и това, след което са я ликвидирали и нея.Версията, че е с психично отклонение е глупост. Това са опитни хора, убивали и преди. Може да са участвали и във война, от където им е опита.

fallback