Снимка: БТА
fallback

Мъжът, за когото беше съобщено, че умишлено се е врязал в пазаруващите на оживена търговска улица в австралийския град Мелбърн, бе обвинен в опит за убийство и поведение, застрашаващо живота на околните, предаде Ройтерс.

Случаят от четвъртък беше второто тежко нападение с автомобил за тази година във втория по големина австралийски град,пише БТА.

Полицията заяви, че след разпит е обвинила бившия бежанец от Афганистан Саид Нури. Още преди това бе заявено, че става дума за "преднамерено деяние".

Oще по темата

Според полицията за 32-годишния Нури се знае, че е имал психически проблеми и е употребявал наркотици, но тя не смята, че атаката е свързана с тероризъм.

Полицията подозира, че Нури е карал колата и умишлено с голяма скорост се е врязал в пешеходците на едно от най-оживените кръстовища в централния делови район на Мелбърн.

Днес Нури се яви в съда, където му беше наложена мярка "задържане под стража". Следващото заседание ще е в сряда. Съдът постанови и да му бъде направена психиатрична експертиза.

През последните няколко години ислямисти на няколко пъти използваха автомобили, за да нападат хора в Европа и САЩ.

През януари шест души загинаха в центъра на Мелбърн, прегазени от автомобил. И тогава полицията изключи варианта, че става дума за тероризъм. След този случай в центъра на града бяха поставени 140 бетонни прегради.

Премиерът на австралийския щат Виктория Даниъл Андрюс заяви, че 12 души остават в болница, включително трима, които са в тежко състояние, и съобщи, че ще има засилено полицейско присъствие по време на събития и прояви в Мелбърн в следващите дни с големи струпвания на хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 6 години

"През последните няколко години ислямисти на няколко пъти използваха автомобили, за да нападат хора в Европа и САЩ." Ами то е повече от ясно какво трябва да се направи - ислямистите да ходят пеш. То и без това вече повечето коли са по умни от тях

10

Анонимен

преди 6 години

До Додо Юдейство и духовност? Не е вярно.

9

Евроатлантик

преди 6 години

Така става, когато австралийците се отнасят лошо със бежанците. Hека знаят, че никой не може да се подиграва със бежанеца, защото той вече няма нито къде да иде нито какво да губи Сега червените либерали ще ла-пат чучурата САЩ изваздиха късмет със Тръмп.

fallback