Снимка: pexels.com
fallback

Населението на света се очаква да достигне близо 7,6 милиарда в началото на следващата година, заяви Германската фондация за световното население, цитирана от ДПА.Институтът очаква хората на Земята да станат 7 591 541 000 на 1 януари.

През последната година световното население се е увеличило с 83 милиона. Броят на хората в Африка се очаква да нарасне особено бързо в идните десетилетия, пише БТА.

Според прогнозите населението на континента ще се удвои от 1,26 на 2,53 милиарда до 2050 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Вилфред

преди 6 години

До ВилфредИсках да кажа средната класа са 770 милиона души и затова 2% прави 1540000 :)Така,че да системата на демокрацията не е перфектна и даже е страшна вероятно,но поне всеки има някакъв шанс да се изтормози и да постигне нещо,а ми при комунизма квото и да правиш си въшка и тва е! Сляпи щастливци ,затова са щастливи ,щастливи роби на една шепа хора управляващи една държава

23

Вилфред

преди 6 години

До Oulus DivinaВ Китай е комунизъм! Между другото най-благоприятния,който историята познава. Но от население 1 милиард и близо 400 милиона има: 170-200 милиардера, 5-6 милиона милионери, средната класа китайци,която живее с мизерните около 700 долара на месец са към 700 милиона човека от които едва 2% или казано с цифри 1540000 души едва успяват да си платят данъците и да живеят горе долу ок харчейки по 7 долара на ден. Т.е. излиза ,че колко хора от тези 1милиард и 400 милиона живеят зле ? ;)

22

До 16

преди 6 години

За да не се стига до поголовно избиване на безконтролно размножаващите се пр..и..ми..ти..ви, по-разумно и по-хуманно е да се сложи контрол на раждаемосттаНа някои това им се струва невъзможно или дори смешно като идея,но китайците го постигнаха и за половин век дръпнаха много напредНякои религиозни и държавни водачи призовават за размножаване на юруш,но не мислят мащабно и се залъгват със средновековни представиЗадава се такъв чудовищен период на подбор на ценни и малоценни, че не ми се мисли

fallback