Снимка: Reuters, архив
fallback

Хиляди севернокорейци носещи цветя се събраха в минусовите температури пред паметника на хълма Мансу край столицата Пхенян, за да изкажат почитта си към предишния ръководител Ким Чен Ир по повод шестата годишнина от смъртта му, предаде Асошиейтед прес.

Хиляди маршируваха по хълма, за да оставят цветята си в краката на гигантските бронзови статуи на основателя на Северна Корея (КНДР) Ким Ир Сен и сина му Ким Чен Ир, баща на сегашния лидер Ким Чен Ун.

В дни на национален траур като днешния от севернокорейците се очаква да се въздържат от пиене, забавления и неуместни прояви на радост.

Забраната важи както за деня на празника, така и за предния ден, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

JAS

преди 6 години

До Анонимен 92: Бе то хубаво, че КНДР са ядрено независими, ама хранително са доста зависими другарите, а без храната я няма и борбата, т.е. на гол (и гладен тумбак) два чифта ядрени ракети!

82

Анонимен

преди 6 години

Ким Чен Ун спаси народа си от разграбване, като в България. Северна Корея е ядрена сила и цял свят я знае, а демократична *** не могат да я намерят на картата! Американците са готови да дойдат на крака в КНДР да молят Маршал Ким да спре да прави ядрени глави защото третополовите пълнят гащите. Но Северна Корея вече е независима чрез ядрените си оръжия и може да прави квото си иска.

81

Питам

преди 6 години

До При бай Тошо 87 От къде тия агнета да черпиш всички от форума , ако се върне социализма. Нали ревеш че живееш зле? Не ти искам банкета. Не , благодаря.

fallback