Снимка: архив Reuters
fallback

Началникът на ДАИ в Пазарджик Владимир Добрев вкарал подчинените си в затвора превантивно, като мярка срещу корупцията в системата. Необичайната акция станала повод да му бъде наложено дисциплинарно наказание – понижение в длъжност за 6 месеца, която обаче той успешно обжалва на първа инстанция – пред Административния съд.

"Възпитателното" гостуване в мястото за лишаване от свобода било на 8 юни тази година. Тогава Добрев завел с няколко служебни автомобила наличния състав в затвора в Пазарджик за "провеждане на инструктаж", пише "Дарик". Посещението явно се сторило стресиращо за някои от колегите му и се стигнало до доклад, в който една от тях – Таня Гуглева описва преживяния потрес.

На входа им били взети личните карти и мобилните телефони, след което били вкарани в килиите, разказват участници в сценария. Гостите били съпроводени от надзиратели, а докато вървели по коридорите, били обсипани с подмятания, обиди и подигравки от пандизчиите.

Шефът на Областния отдел "Автомобилна администрация" допълвал шока с намеци, че това чака всички нарушители на закона и престъпници.

След псевдовъзпитателната акция някои от служителите изпаднали в нервен срив и стигнали до гълтане на успокоителни. По думите им, този опит на началника да ги сплаши и респектира е абсурден и недопустим.

Владимир Добрев има своя версия за случилото се. Казва, че никого не е принуждавал да отиде в затвора. На входа всеки сам дал личните си документи, какъвто е редът в местата за лишаване от свобода.

По предложение на началника на охраната разгледали една килия. В клуба към тъмничното заведение бил проведен разговор за актуалната ситуация в системата на "Автомобилна администрация", включително последните задържани за корупция служители – стандартно изнесено обучение.

Шефовете на Добрев от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" явно не са на същото мнение, след като са спуснали заповед за дисциплинарно наказание. Тя обаче пада в съда, без дори да се разглежда дали санкцията е основателна. Заповедта е издадена на 16 октомври 2017 година - след изтичане на двумесечния срок за налагане на дисциплинарно наказание.

Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

ЗАПОЗНАТ

преди 6 години

Нищо ново не виждам в това "сътрудничество" между шефа на ДАИ - Пазарджик и шефа на Затвора - Пазардик Веселин Коцев. Преди доста години по същия начин размениха работните места на любовниците си. Сегашният началник на ДАИ, като шеф на Полицейското училище по онова време, изпрати на работа при приятеля си Коцев любовницата си Е.С., а Владимир Добрев, за да върне "жеста" на приятеля си, назначи на работа в Полицейското училище любовницата на Коцев С.М.

26

Въпрос

преди 6 години

Този началник не е чист. Разровете се в чичко Гугъл и ще подредите пъзъла. Кой и защо го уволнява, назначава и преназначава. Очевидно местен феодал, който владее всички прийоми за сплашване , а съдебната система му слугува.

25

Служител

преди 6 години

Защо само ми триете коментарите. И пак да напиша. вл.до до.рев е милионер и има 10 сгради построени в Пазарджишка област. Как става така и Комисията за незаконно придобито имущество какво следи и проверява. Това е коментарът, който пиша за трети път и ми го изтриват. И да не забравяме да.янчо во.новски, който пази добрев.

fallback