Снимка: архив, Reuters
fallback

Британските граждани, воюващи в редиците на "Ислямска държава", трябва да бъдат локализирани и убити, а не да им се позволява да се върнат в страната, заяви новият британски министър на отбраната Гавин Уилямсън, цитиран от Франс прес.

"Смятам, че един мъртъв терорист не може да навреди на Великобритания", казва Уилямсън в интервю за "Дейли мейл".

"Ние трябва да направим всичко възможно, за да унищожим и премахнем тази заплаха", добавя той.

По оценки на властите близо 800 притежатели на британски паспорти са заминали за Ирак и Сирия, за да участват в боевете. От тях 130 са били убити, около 400 са се завърнали във Великобритания, а близо 270 все още се намират в Близкия изток, отбелязва Франс прес.

Гавин Уилямсън посочва също, че джихадистите, избягали в други страни, също ще бъдат преследвани и няма да им бъде разрешено да се върнат във Великобритания.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 6 години

Да така се почва. После да избием друга група. После тези дето не са удобни. Не че магалите не са за избиване.

43

Конкретен, не на съд

преди 6 години

това е опасна мисия, в която ще трябва да загинат не само dybilните служби на високи заплати за безсмислено потене, но и царските семейства. все пак, можеш да царуваш, но да не управляваш, но не може да убиваш масово и само други да отговарят пред съдилищата ти. съдилищата са само привидно независими, но повечето са зависими от neдалоphилията си!

42

"-"

преди 6 години

Англосаксите винаги действат и реагират на дадена ситуация първично, тоест първо действат без да му мислят много, а едва след това се чудят как да се справят с това което са "надробили".В повечето от случаите прехвърлят решението на проблема на плещите на други например:- наложи се Русия да разгроми ИД в Сирия и да спасява себе си и Европа.Но, понякога в опита си да "поправят грешките си" създават още по-голям хаос и проблеми!

fallback