Снимка: Bulgaria ON AIR

Софийската опера представя "Медея" от Луиджи Керубини на 11 август в Белоградчик. Оперната певица Лилия Кехайова влиза в главната роля.

"Медея е една от най-трудните вокални роли. Премиерата, която беше зимата, беше посветена на 100 г. от рождението на Мария Калас и 110 г. от рождението на Борис Христов", каза Кехайова в предаването "България сутрин".

Тя обясни, че музиката е много силна, драматична и съвременна, а вокалното предизвикателство е огромно. Керубини, свързвайки тази класическа форма и мелодична яснота, привнася италиански темперамент и характер.

На въпрос дали има любима роля, оперната певица отговори, че всеки артист винаги казва, че любимата му роля е последната, с която се сблъсква. Тя призна, че много обича "Медея", а "Електра" също е знаково заглавие за нея.

"Операта беше сложена в граници, че е само за елитарна публика. Те се разчупиха. Салоните на Софийската опера и балет са пълни. Ние правим и опери, и театри, и детски представления", отбеляза Кехайова пред Bulgaria ON AIR.  

Предстоящата опера ще бъде изнесена Софийската опера представя "Медея" от Луиджи Керубини на 11 август в Белоградчик.. Певицата сподели, че обича да пее на открито.

"Много се радвам, че ще пея на открито в Белоградчик. Тази сцена придава магическа сила и атмосфера, която допада както на нас певците, така и на публиката. На "Медея" много отива на сюжета", каза Кехайова.

По думите ѝ "Медея" е изключителна опера - огнена драма на необикновена жена, която е магьосница. Музиката е интересна - формата е класическа, но има много страст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase