Снимка: Bulgaria ON AIR

Певицата Калина Баткова, по-известна с артистичния си псевдоним K.Lina, представи своя най-нов проект - римейк на класиката "Гот е".

"Миналото лято бяхме на концерт на братя Аргирови, заедно с моя приятел и баща ми, бяхме много въодушевени и впечатление от шоуто, публиката. Моят приятел ми каза: "Защо не ги попиташ да направите песен заедно". На мен много ми хареса идеята, пожелах да се запознаем, веднага се харесахме. Събрах кураж да питам дали имат интерес и така дойде идеята да направим римейк", каза тя в студиото на "България сутрин".

Братя Аргирови пък споделиха, че веднага са се съгласили с предложението.

"Обичаме да даваме път на младите, това е бъдещето. Вярваме в тях. Тя не ни подведе, защото парчето се получи. Работихме с италиански аранжор. Клипът е дело на Румен Русев. Нямаше причина да не се съгласим", каза Благовест Аргиров в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите на брат му Светослав, когато се прави римейк на голям хит, има известен риск.

"Хората са свикнали да я слушат по този начин и ако не е добър римейкът, става страшно. Но K.Lina е много талантлива, тя си измисли и текста, и музиката. Видеото е по изключително модерен начин, по много нов начин. Ние обичаме да работим с млади хора, особено когато те са талантливи", добави той.

"Идеята е да я изпратим на диджеи по дискотеките. За мен е чест името ми да бъде до братя Аргирови. Самият снимачен ден беше изключително забавен. Идеята за видеото беше да се изгради една ретро стая, която самият Румен изгради. Направихме много добър кастинг за клипа", допълни K.Lina.

На братя Аргирови им предстои голям концерт, който ще се състои на 23 април в Зала 1 на НДК.

"Това е голяма наша мечта - да е в Зала 1 на НДК. Много е радостно, че ще бъдем с оркестъра на държавна опера - Русе, тъй като ние сме класически музиканти. А на концерта ще присъства и нашият голям приятел Христо Стоичков", разкри Благовест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase