Снимка: БГНЕС

Винаги гласувам, въпреки че немалко съм бил лъган от тези, на които вярвам през годините, и моят глас е бил глас в пустиня. Има разочарования, които са ме карали да не съм активен. В момента нямам толкова приятели в партиите. Имам много приятели в ГЕРБ, за които пях дълги години. През годините се отсяха хората, с които съм приятел и онези, в които все още вярвам, че са в полза на поста си",  каза обичаният от няколко поколения българи певец Веселин Маринов в предаването "Опорни хора".

Той сподели, че изборът в неделя за него няма да е труден и отдавна е избрал кого да подкрепи.

"Длъжник съм на семейството си, че на този ден бяхме планирали пътуване. Не мога да ги убедя да гласуват, разочаровани са. Всичко е низ от събрани избори и моменти, разочарования в хората. Когато се говори за кметски избори, това е най-голямата активност. Имаме пряко отношение към нашия градоначалник, защото в него има надпартийност. Почти никога кандидатите за градоначалник, особено на София, не са били ярки партийни номинации", коментира певецът.

Според Маринов зад липсата на доверие от обществото към политическия елит стоят прекалено много години на очакване и лъжливи отговори.

"Ние сме на опашката на Европейския съюз. Случват се само негативни неща. Вечно се търси кой какво лошо е направил. Събира се прекалено много негативност през годините, за да се получи всичко това. Страх ме е, че дори при едни бъдещи парламентарни избори няма да гласуват и 20% от хората в България. Страшно ще е бъдещето на следващите избори", прогнозира той.

През годините политиците винаги са смятали духовността и културата за нещо, което може да се пренебрегне, заяви поп певецът.

"Работих дълги години в Германия, видях какъв е приоритетът. Всички ни водят. Не може националното радио да ни дава информация за земетресения, пожари, данъци и в един момент да пускат американски песни. Не можеш да бъдеш далеч от хората. Библиотекари, актьори, шефове на музеи трябва да имат самочувствие. С право искат. Трябва да се промени всичко. Елементарни неща не знаят децата. Изчезна уважението към учителя. Аз мечтаех да съм учител по история. Така се стече животът, не можах да взема матура, когато му беше времето. В казармата срещнах момче, което беше водещ музикант. Откри ме като ме е слушал как си пея в окопите", разкри Маринов пред Bulgaria ON AIR.

Поп певецът обяви и новия си албум - "Лесен за обичане".

"Това е 30-ият ми албум и е с 14 нови песни. Преживяхме трудни две години. От 13 ноември започва мини предпремиерно турне - шест концерта един след друг. Няколко дни след това са и трите концерта в зала 1 на НДК - 28, 29 и 30 ноември", обяви Маринов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase