Снимка: Bulgaria ON AIR

Голям концерт и празник на българската музика предстои на 8 ноември в НДК в зала 11. Любими наши изпълнители ще зарадват обичаната публика. Концертът носи името "От сърце и Душа".

"Това е последният концерт на дует "Аморе" от турнето "От сърце и Душа", което обхвана много градове в България. Решихме с моята дуетна половинка и половинка в живота да направим по-голяма крачка - да направим хубав и голям концерт. Поканихме наши колеги, това са най-големите звезди на България - Мими Иванова, Мая Нешкова, Кристина Димитрова, Милица Божинова, квартет "Славей", Светослав Стойчев и още много", обяви Иван Пенчев от дует "Аморе", който е организатор на концерта, в студиото на "България сутрин".

Водещ на музикалното събитие ще е легендата Николай Априлов, стана ясно от думите му.

"Ние сме благодарни на тези артисти, че уважават нашия дует и музика, дойдоха заради нас. За нас е чест. Искаме да зарадваме хората, те имат нужда от тази музика. Нейното присъствие липсва и искаме да им доставим удоволствие", каза изпълнителят пред Bulgaria ON AIR.

По думите му публиката харесва стойностните текстове и запомнящата се мелодия.

"Липсва да има стойностни песни. Млади хора идват на наши концерти. Неслучайно казваме, че при нас е брак между опера и естрада. Когато човек обича професията си, нещата се получават", коментира  Пенчев.

Има млади хора, които искат да се занимават с оперна музика, но уточни, че няма много театри в България, които да им дадат шанс за реализация.

"Ние, с моята съпруга, имахме този шанс още като завършихме консерваторията. Това е привилегия", смята изпълнителят.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase