Снимка: Bulgaria ON AIR

Костадин Георгиев - Калки отново представя юбилейния спектакъл "60 обиколки около слънцето". Шоуто ще се проведе на 22 октомври.

"Един юбилей се празнува цяла година. След като го представихме за първи път на 10 декември, започнахме всеки месец да го представяме в "Сити Марк Арт Център". Целият концерт-спектакъл е само с мои авторски песни. В основата стоят съпругата ми Мартина Табакова и Теди, но гостите са много важни, защото група "Медикус" е част от моя житейски и музикален път вече 36 години. Позволявам си да бъда и в ролята на камерен композитор. Откривам в себе си нови различни творчески черти, което е най-важното нещо за един творец", заяви Коцето Калки в студиото на "България сутрин".

На въпроса коя песен го описва най-добре той отговори, че "Медикус", когато идват на сцената в средата на спектакъла, се появяват с песента "Дъхът на любовта". По думите му тя е останала най-популярната, която са създавали и носи най-много вибрации и смисъл.

"Имаме и нови песни, които публиката не е чувала до сега. В голяма част от тях се описва и моята житейска философия. Една от тях се нарича "Истински благородният". Тя е инспирирана от текстове на Конфуций. Предизвикателство е да пресъздадеш по съвременен начин Конфуций, но се получи чудесно и беше много добре приета на фестивала в Бургас", каза Коцето Калки в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му творчеството е най-сериозната равносметка, защото то е нещото, което остава. "Не е толкова важно колко страни съм обиколил. Впечатленията и преживяванията, които човек събира от своите пътешествия, са най-важното, и оставайки нещо след себе си, той да промени другите по най-добрия начин", добави изпълнителят.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase