Снимка: Bulgaria ON AIR

Как се прави музика в некултурни времена?

"Музиката се прави еднакво и в културни и в некултурни времена. Зависи не толкова от времето, а от вътрешния талант. Може би времето като страничен фактор влияе", коментира певецът Васил Петров в "Денят ON AIR".

По негови думи в последните години се е увеличил интересът към джаза. "Има тенденция, която последните години расте все повече и повече. Сега като обикалям това лято, там след програмата публиката е много любопитна от това, което правим, имаме доста бисове, трудно ни пуска да слезем от сцената, което само може да ме радва. Има глад за джаза, но тази година в България имаме 5-6 активни джаз фестивала. Увеличават се", каза изпълнителят пред Bulgaria ON AIR.

"Хората споделят, засвидетелстват харесването на музиката, това е по-важно от всичко, да видиш, че хората са щастливи и си успял да ги докоснеш", призна Васил Петров.


Той обясни, че текстът на една песен е от изключително важно значение. "Текстът е от изключително значение, песента е симбиоза между музиката и текста, хармония и текст и аранжимента, но основно текстът чрез тази мелодия трябва да стигне до публиката. Особено хубавият и талантливият текст. Той не се намира лесно, много трудно. Предимно се базирам на песенна поезия", каза Петров.

"Процесът е взаимен, ти предлагаш нещо на публиката, зависи начинът, по който ще го сервираш, ако го направи талантливо, а не бездарно, то ще направи впечатление", категоричен е той и добави, че когато се прави изкуство, то трябва да носи удоволствие.

Васил Петров сподели, че му предстои концерт на 23 септември в Албена, като е решил да си отдели време и за посещение на морето.

Гледайте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase