Кадър: YouTube

Три бивши танцьорки от екипа на певицата Лизо заведоха дело срещу нея за създаване на враждебна работна среда, съобщиха Ройтерс и ДПА.

Съдебният иск във Върховния съд на окръг Лос Анджелис е срещу самата Лизо, чието истинско име е Мелиса Вивиан Джеферсън, нейната продуцентска компания, както и ръководителя на нейния танцов екип Шърлийн Куигли, показаха съдебните документи.

Жалбите, подадени от ищците Ариана Дейвис, Кристъл Уилямс и Ноел Родригес, включват тормоз въз основа на пол, религия, раса и увреждания. Дейвис, Уилямс и Родригес твърдят, че са били принудени да докосват голи танцьори в стриптийз клуб в Амстердам в края на февруари.

В делото също така беше посочено, че Дейвис е била принудена да участва във фотосесия гола, въпреки че е изразила дискомфорт. Тя твърди, че се е страхувала да не загуби работата си, ако не изпълни исканията на Лизо.

„Зашеметяващото естество на начина, по който Лизо и нейният мениджърски екип са се отнасяли към своите изпълнители, противоречи на всичко, което Лизо отстоява публично, докато зад кулисите тя засрамва танцьорите си и ги унижава по начини, които са не само незаконни, но и абсолютно деморализиращи“, каза адвокатът на ищците Рон Замбрано.

В рамките на делото се твърди, че Куигли е тормозила танцьорите, като ги е карала да приемат нейните религиозни вярвания против волята им.

„Г-жа Куигли не само изразяваше своите религиозни убеждения, но използваше всяка възможност да агитира всички в нейно присъствие, независимо от възраженията“, беше уточнено в съдебния иск.

Ищците твърдят, че Куигли е натрапвала темата за девствеността на Дейвис в техните разговори и интервюта, както и в социалните мрежи, където тя публично е разкривала лична информация за Дейвис без нейното съгласие.

Дейвис и Уилямс в крайна сметка бяха уволнени, докато Родригес подаде оставка заради поведението си, се каза в рамките на делото.
(БТА, Ада Ефтимова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase