Снимка: БГНЕС

Кристин Макви, ко-водещият вокалист и кийбордист на популярната банда Fleetwood Mac е починала след "кратко боледуване", съобщи семейството й. Тя беше на 79 години.

В изявление семейството на Макви каза, че тя е "уважаван музикант, който е обичан навсякъде".

"Кристин почина мирно в болница тази сутрин, сряда, 30 ноември 2022 г., след кратко боледуване. Тя беше в компанията на семейството си. Молим ви да уважавате личното пространство на семейството ни в този изключително болезнен момент и бихме искали всички да пазят Кристин в сърцата си и да си спомнят живота на едно невероятно човешко същество."

Нейните бивши колеги от групата казаха, че са съсипани от загубата, описвайки я като "най-добрия приятел, който някой може да има в живота си".

"Тя беше наистина единствена по рода си, специална и талантлива безмерно... Тя беше най-добрият музикант, който някой можеше да има в групата си. Бяхме толкова щастливи да споделяме живота си с нея. Поотделно и заедно, ние ценим дълбоко Кристин и сме благодарни за невероятните спомени, които имаме. Тя ще ни липсва", казаха те в изявление

Стиви Никс сподели изявлението в собствения си акаунт в Twitter тази вечер.

Британско-американската рок група бе една от най-успешните групи на всички времена, продала 100 милиона записи в световен мащаб.

 

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 2 месеца

Този не го познавам.

5

Анонимен

преди 2 месеца

Ковид не прощава. Пазете се хора.

4

Анонимен

преди 2 месеца

Легендарни са, цял свят познава музиката им, особено Dont stop thinking about tomorrow! Не знаех за Кристин, защото оригиналната вокалистка е Стиви Никс, но е тъжно. Много качествени певци си отидоха тази година :((