Снимка: Bulgaria ON AIR

"Помощ" е новата романтична песен на група "Остава", която е готова и с видеото към парчето. То е част от последния им студиен албум - "Кислород". Автор на музиката е Георги Георгиев, а текстът е дело на Свилен. В аранжимента отново се включва продуцентът на албума Георги Станев, който също така оставя своя почерк и като изсвирва клавирните партии в парчето.

Китаристът Георги Георгиев разказва, че бандата са планирали третия пореден сингъл от албума да излезе още в края на пролетта.

"Имаше забавяне заради снимането на видеото. А и не искахме да звучи популистко, ако пуснем тогава парчето", заяви музикантът от "Остава" в студиото на "България сутрин".

Главната роля в романтичното парче се изпълнява от актьора Алекс Алексиев.

"Когато ми хрумваше и се пробвах да  измисля музиката, си мислех за парчетата на Джон Ленън. Споделих го с бандата, когато събирахме парчетата за албума. Тогава Свилен сподели, че също си е мислил за "Help" на "The Beatles", разказа китаристът пред Bulgaria ON AIR.

Музикантите споделят с феновете си видеото към песента в навечерието на два големи концерта. Първият е на 20 септември в Античния театър в Пловдив, а другият - на 7 октомври в Зала 1 на НДК.

"Двата концерта ще бъдат много различни. В Пловдив ще бъде по-личен, по-интимен, сцената ще бъде така направена, че хората ще бъдат много близо до нас. В НДК идеята е да бъде по-рокендрол, да има купон", добави Георги Георгиев.

Преди това, още този петък, групата ще зарадва почитателите си с концерт на река Дунав при Русе. А на 12 септември музикантите от "Остава" ще свирят на живо при откриването на театралния сезон на Старозагорския драматичен театър.

"Лятното ни турне минава много добре, посетихме доста различни места, беше много наситено, срещнахме се с много хора. Разбрахме , че някои от парчетата от новия ни албум се харесват много. Всички хора имат нужда от култура, от жив контакт след тези 2-3 г. на затваряне", добави музикантът.

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 6 месеца

Кои бяха тия бухахаххахах

3

Анонимен

преди 6 месеца

Бас китаристът им е гей !

2

Анонимен

преди 6 месеца

Има ли вариант Свилен да не пее моля. Много по-добре би се получило Станислав Сланев ако го замени ;(