Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Над 100 прояви с повече от 400 участници от 16 държави ни представя 53-ото издание на Софийските музикални седмици. Акцент в тях ще бъде концертът "Етноелектрокласик".

"Този концерт ще се състои на 10 юни от 19 ч. в Националния музей "Земята и хората". Ще бъде много интересно, защото на първо място имаме една смесица от различни музикални култури в лицето на двама цигулари. Те са от Мароко и ще се впишат по свой начин със своите инструменти. От друга страна имаме много интересен аранжимент, който ще опакова всичко това в лицето на Мануела Бончева. Аз ще се опитам с кавала да преплитам от Мароко към България и обратно", посочи музикантът Недялко Йорданов в студиото на "България сутрин".

Директорът на Софийски музикални седмици проф. Момчил Георгиев заяви пред Bulgaria ON AIR, че това е един от концертите, които дават нова насока и правят мост между Магреба и Балканите, с една нова опаковка и визия.

"Предстои пъстра програма с много премиери. Възстановихме идеята за преглед на българските оркестри. Ние държим да възстановим това представяне пред софийска публика", допълни проф. Георгиев.

Той завърши, че три от концертите са в Национален музей "Земята и хората" заради неповторимата акустика там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback