Певецът Васил Петров представя един от най-големите си хитове - "Подслон в дъжда", но този път с нова акустична версия в аранжимент и акомпанимент на китариста Стойчо Стоянов. Песента грабва наградата на "Златен Орфей" за хит на година през 1995 г.
 
Какво го вдъхновява да преобразява песните си и защо е решил да възроди именно "Подслон в дъжда“?
 
"Моят артистичен мениджър даде тази идея. Тя беше хит на годината, след което се радваше на голям успех, пял съм я навсякъде през години и сега някак по естествен начин дойде времето пак да я представя - с хубава идея, с нови инструменти. Михаил Янакиев е режисьор на този клип, една нестандартна концепция, която, дай Боже, да се хареса и на публиката", сподели Васил Петров в студиото на Bulgaria ON AIR.
 
Музикантът подчерта още, че изпълнението на "Подслон в дъжда" е съвременно и леко нестандартно.
 
"Точно тогава лъсва истината - когато е с един инструмент или акапелно, да въздейства на хората. Моят албум съдържа любовни песни, гениални автори. Тези песни съм ги представял и само с пиано, те са утвърдени във времето, именно заради качествата, които носят", каза още Петров.
 
В проекта, познатият на публиката и с прозвището си Българският Франк Синатра, изпълнява интерпретации на някои от своите любими световноизвестни песни, теми от известни филми от новият си албум LOVE SONGS Vol.1, който беше анонсиран за рождения му ден.
 
"Неслучайно съм кръстил така албума, именно подари липса на стойности любовни песни, които да ни разкажат за истинската любов. Хората могат да почерпят от тях доста полезни неща", посочи още певецът.
 
Турнето на Васил Петров стартира на 21 юни.
 
"Предстои едно симфонично турне с Врачанската филхармония. Сега ни предстоят 14 издания.  Песните които пея, хитове на "Бийтълс", Чарли Чаплин, звучат по много нестандартен, ефектен начин. Надявам се да извисим хората над сивото ежедневие, да ги заредим за месеци напред", пожела си музикантът.
 
Петров сподели, че не е спирал да твори дори и в това нестандартно време.
 
"Записахме повече материал, ще има и втора част. Не искахме да пренатоварваме слушателите. Публиката няма основание да се страхува от зараза. Надяваме се на още по-големи успехи, ще зарадваме хората с нови неща, нови заглавия", категоричен е музикантът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase