fallback

В условията на пандемията една песен зарази хиляди потребители на социалните мрежи. Южноафриканският хит "Jerusalema" вдъхнови мнозина и се превърна в едно от най-интересните предизвикателства през годината.

Хиляди хора танцуват на звуците, а клиповете се превърнаха в истински фурор.

Песента на южноафриканския диджей се появява в края на миналата година и само за няколко месеца завладява света, точно както пандемията Ковид-19 и заразява всички с ритъма си.

Хитът печели световна слава и е гледан над 185 милиона пъти в Youtube. По-късно песента се превръща и в глобално танцово предизвикателство. През февруари тази година анголска танцова трупа създаде видео #JerusalemaDanceChallenge, което показва танцови движения към песента.

В годината на коронавируса видеоклипът се превърна в бягство от стреса и страха от заразата. Почти за една нощ много хора от полицейските управления в Африка до свещениците в Европа публикуваха свои собствени видеоклипове за танци, които повтарят хореографията.

Видеоклиповете с предизвикателството носят послание за надежда. Хора от всякакви националности и професии се включват в ритмичните движения.

По време на карантината, предизвикателство носи радост в скучната рутина на хората. А видеоклиповете се споделят от милиони, съобщава Bulgaria ON AIR.

Предизвикателството е известно като универсален химн на единството, пример за това как танцът сплотява в тези времена дори и с маска на лицето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Братоците

преди 3 години

танцуват с чинийките соцялна помощ дето Сорос им ги раздава да гласуват за скерозата Байден - несъмнен хит на БЛМ сборищатакраино време е дезинформативните юдо-масонски масмедии да бъдат поставени пд контролне може 100 годишни изкукуригалки водачи на юдо-масонки кланове да мият мозъците на цялото човечество чрез Гьобелските си масмедии !!!

13

Анонимен

преди 3 години

Ами опитай utube,Berlin,Riga,London Jerusalema..Ще видиш персонал на болници,летища,пожарникари и др.и др.да танцуват на тази песен.Така е от месец ..

12

cky2kbg

преди 3 години

"Хитът печели световна слава"а света знае ли за тоя химн? Щот аз тук в Австралия не съм го чул нито някой друг да слуша това. С тия соцялки вече паралелни светове живеем вече м? Спрете с соцялките и ще ви кажа добре дошли на Земята, поздрави от Австралия

fallback