Снимка: Pixabay
fallback

Тиквичката е един от зеленчуците, които обожаваме да консумираме през лятото. Най-често ги приготвяме пържени или на фурна, овкусени с чесън, копър. А в допълнение към тях някои похапват студено кисело мляко.

Ако ви се приядоха тиквички със сос, може бързо и лесно да си ги приготвите, но ако искате да съхраните зеленчука за зимата, то тогава трябва да ги сложите във фризера или пък да ги мариновате. Днешната ни рецепта е именно за второто.

Ето и необходимите продукти:

– 3 кг тиквички;
– 6 с. л. захар;
– 12 скилидки чесън;
– 6 с. л. сол;
– 6 стръка пресен копър;
– 6 броя дафинов лист;
– 3 броя листа от хрян;
– 4 л вода.

Измивате хубаво тиквичките и ги нарязвате на кръгчета, без да ги белите. Ако са по-големи, семената им се изрязват.

Как точно да ги приготвите, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Аз

преди 3 години

тиквички са били идеалното мезе?? То затова има много обратни, прекаленото ядене на тиквички, целина, киноа и сок от круша дават обратен ефект. Та да ви кажа нещо общоизвестно: идеалното мезе са кюфтета, пържоли и още бира. Другото е за извратеняците.

1

Бай ВарвАр

преди 3 години

Хрупкави били ?!Язе кат немам зъби как да разбера че хрупат !?А-ха, че ги дам на Марко и че се наслушвам .

fallback