Снимка: Pixabay

Тиквичката е един от зеленчуците, които обожаваме да консумираме през лятото. Най-често ги приготвяме пържени или на фурна, овкусени с чесън, копър. А в допълнение към тях някои похапват студено кисело мляко.

Ако ви се приядоха тиквички със сос, може бързо и лесно да си ги приготвите, но ако искате да съхраните зеленчука за зимата, то тогава трябва да ги сложите във фризера или пък да ги мариновате. Днешната ни рецепта е именно за второто.

Ето и необходимите продукти:

– 3 кг тиквички;
– 6 с. л. захар;
– 12 скилидки чесън;
– 6 с. л. сол;
– 6 стръка пресен копър;
– 6 броя дафинов лист;
– 3 броя листа от хрян;
– 4 л вода.

Измивате хубаво тиквичките и ги нарязвате на кръгчета, без да ги белите. Ако са по-големи, семената им се изрязват.

Как точно да ги приготвите, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase