fallback

"Песен за Банкя" предизвика взрив от най-различни реакции в социалните мрежи. Своеобразният химн беше публикуван на официалната страница на столичния район, а в него участват известни певци, актьори и депутати. Кои са творците, които стоят зад проекта "Песен за Банкя"? 

"Един хубав ден в началото на март се обади поетесата Румяна Николова, донесе стиховете и попита дали съм съгласен да напиша музиката. Вероятно са чули в общината, казаха, че много им е харесала. Аз съм свързан от детството с Банкя, родителите ми ходеха там всяко лято на процедури", каза композиторът на музиката към песента Хайгашод Агасян в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Агасян не е присъствал лично на записа в студиото. Заради пандемията той вероятно е правен поетапно. 
 
"Много ми харесва, звучи много мащабно. Това е огромен труд. Хората са изнервени от много неща, понякога нямам обяснение на реакциите им. Преди 2 г. имаше конкурс за химн на Димитровград, участвах в него, стигнахме 3 песни до финала. Скоро разбрах, че президентът Радев е роден там, но никога това не съм го свързвал. Тук няма политика, а творчество", обясни Агасян.
 
Той заяви, че атмосферата в Банкя е прекрасна, а и градът е подновен много. "Всяка песен има свой собствен живот, дано и тази песен има свой собствен път и хората да я прегърнат", каза композиторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

И.Б.

преди 3 години

Интересно е и за мен, че исконното ме на Банкя е Банки. Моите родители така наричаха това лечебно селище в полите на планина Люлин, именно Банки.

25

Чавдар Михов

преди 3 години

Политика няма, има най-обикновено слагачество. Същото като по бай Тошово време.

24

саки

преди 3 години

политика няма,няма даже и спонсори,само дето главния герой го няма,Боко Тиквата!Ужас!

fallback