fallback

Общ преглед
„Вокалният вулкан“, „шоуто на гласовете“ или просто хорът на Турецкий разтърси зала 1 на НДК в София. Руската вокална група бе посрещната от препълнена зала, очакваща с нетърпение грандиозното шоу. Българският космонавт Георги Иванов и певецът Веселин Маринов, заедно с цялата софийска публика, аплодираха на крака спектъла.
Oще по темата


Шоуто на руснаците включваше най-различни класически песни, но в модерен аранжимент. Освен на руските романси, публиката в София се наслади и на френски, италиански, испански, еврейски и български изпълнения. Светлинното шоу засили на максимум изживяването от грандизоното събитие. Артистите споделят, че 90% от тазгодишното шоу е изцяло ново, за да няма повторение с предишни години.

Над два часа мъжете от хора на Турецкий успяха да накарат публиката да се просълзи, подскача от радост или просто да потанцува заедно с тях. Както самият създател на хора Мухаил Турецкий каза, подканвайки софиянци да се качат на сцената, това е  шанс веднъж в живота. Специално за всички деца, които присъстваха на шоуто, беше изпълнена и популярната детска песен „Пусть всегда будет солнце“. Турецкий благодариха за доверието от страна на родителите, които са довели децата си на техния концерт, и призоваха да се грижим за бъдещето на България. За всички дами имаше множество музикални поздрави по повод настъпващия 8-ми март. Изпълнителите позволиха на публиката да снима шоуто, изисквайки само поставянето на таг в своите публикации.

Кой е най-младият глас в хор „Турецкий”?

Краят на концерта завърши с руския мегахит Калинка и специална изненада за българската публика – песента на Емил Димитров „Моя страна, моя България“. Михаил Турецкий благодари за толпото посрещане и припомни, че българи и руснаци винаги ще бъдат братя.
 
Хорът на Турецкий съществува вече 25 години, извършил е над 5000 излизания на сцени по цял свят и Русия. Колективът няма граници в своя репертуар, изпълняват се световни класики, рок парчета, поп музика, опера, джаз и народна музика. Артистите изпълняват песни на повече от 10 езика, което успява да ги доближи до всяка една публика по света. Хорът на Турецкий е от онези редки случаи, когато шоуто на сцената всъщност са самите артисти.

Хорът на Турецкий изяви желание да посети отново България, но с концерт на песни от военните години - "Песните на победата". Турецкий искат да подарят този празник на България, осъществявайки концерт на най-големия ни площад през следващата година.

Спектакълът на хора на Турецкий ще бъде изпълнен и за публиката във Варна - на 27 февруари и Пловдив - 28 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 4 години

Скъпи хора, които ненавиждате Веселин Маринов, на този човек дължа живота си! На 8-ми януари 2018 вече 7 месеца бях в кома след катастрофа. По някое време медицинската сестра включи радиото и чух изпълнението му на песента "Жена на балкона". Наложи се да стана и да изключа радиото.

16

Анонимен

преди 4 години

До АЙДЕКой си ти, че да разправяш за еднопосочни билети? Вероятно на теб са ти показали One Way Ticket от ягодовото поле в Дорсетшир!

15

До гастроном

преди 4 години

До астрономТвоята интелигентност наистина е на астрономическа висота! На висотата на лист от астрономически атлас.Поинтересувай се къде е пял хор "Турецки" и как е бил посрещан!Софийската публика е чувала и Рихтер, и Коган, и Ойстрах, и Щерн, и Навара, и Ричи, и кого ли не, които ти не си и сънувал!

fallback