Снимка: Bulgaria ON AIR

Общ стремеж за няколко музикални поколения си остава пробивът към европейския и световен пазар. Оказва се обаче, че класическите български композитори и автентичните фолклорни изпълнители се търсят и продват при голям интерес в чужбина.

По думите на Юлиана Маринова - дългогодишен продуцент и управител на музикална компания, в САЩ и Япония най-много търсят българската фолклорна и класическа музика.

"Работех в "Балкантон" когато стана промяната, голямото ми желание беше да мога да издавам неща, които аз искам. Много обичам фолклорната и класическата музика. Мечтата ми се сбъдна", каза тя в студиото на "България сутрин".

Маринова сподели, че прави всичко възможно да създава продукти, които да се харесват.

"Музиката трябва да се осмисли и да започне да се обича. Не очаквам да имаме големи тиражи и продукция, но успяваме в нишата в България да се намират нашите дискове. Тази година има едно възраждане към купуването на компактдискове", коментира Маринова в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Изпълненията на нашите музиканти са на много голяма висота. Имаме много добри пианисти, диригенти. За 27 години имаме над 300 заглавия, от които около 180 са с фолклорна музика, а останалите - с класическа", каза още гостът в студиото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase