Снимка: bTV

Уличен музикант от Ирландия, джаз дива от Дубай и 15-годишна ученичка от Шумен са сред участниците в "Гласът на България", които продължават след първите нокаути в неделя вечер.

Това е новият и най-труден етап в шоуто, в който оцелелите след двубоите участници се борят за мястото си на един от трите стола на сцената. Дали ще седнат под номер едно, две, или три, зависи от представяне им и от оценката на техните треньори.

Още по темата
След снощното предаване стана ясно, че Михаела Филева отива на финал с Христиан Ненов, Надежда Александрова и Вениамин Димитров, а Иван Лечев ще се постарае да задържи короната на победител с Николай Воденичаров-Никеца, Симона Симеонова и  Ива Георгиева.

Иван Лечев: Открих три рок звяра, щастлив съм!

"Много си сладка, моето момиче, но не мога да ти дам мястото на един от трите вокални змея, които стоят на тези столове", заяви Лечев на Василена Караманлиева. 18-годишното момиче вдъхнови треньорите с изящна фраза и силен контакт с публиката в изпълнението на „Прошепнати мечти“ на Камелия Тодорова. Нивото й на съвършенство обаче се оказа недостатъчно и Лечев я прати да си ходи вкъщи, като съдбата на пораженци в шоуто споделиха още народния певец Антон Гюров, фронтменът на Innerglow Тодор Ковачев и малката Адел от Вършец - Галя Георгиева.

При Михаела Филева нокаутите се развиха по сценарий за латино сапунка – раздялата й всеки участник бе много емоционална. Изпълнителката на „Нова страница“ се разтрепери първо при изпращането на Христиана Рандева – 16-годишната поп дива, която не успя да овладее напълно гласа си. Въпреки добре режисираното театрално изпълнение на Гергана Цакова, която припкаше боса по сцената като истинска Лолитка, Михаела избра да й връчи билет за вкъщи.

Големият емоционален срив при звездата настъпи, когато даде шанс на синеоката Надежда Александрова, заради което Калоян Николов, по-известен като бг двойника на хал Дрого от "Игра на тронове", стегна куфари към родния Бургас.

Филева определяше певеца от круизни кораби като „велик“ и искрено се удивляваше от способността му да изпълнява с лекота музика от широка палитра жанрове. Връщайки се на стола си обаче тя се разрида безутешно, а Графа, Лечев и Камелия в обвиха в прегръдка, за да я утешат.

А кого ще избират за концертите на живо Камелия и Графа ще разберем следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase