Снимка: bgonair.bg
fallback

Фолклорният проект Globalkan ще представи първия си албум утре вечер. Той се казва "Въртележка", а промоцията ще се състои в столичния клуб "Книгата". Представянето на албума започва в 20:00 часа.

В "България сутрин" двама от членовете на Globalkan Недялко Недялков и Стоян Янкулов - Стунджи заявиха, че са изключително доволни от начина, по който ги възприема публиката. Кавалджията допълни, че за да се прави качествена музика, е много важно музикантите да се разбират и да споделят общата си страст към изкуството.

"Събрали сме се универсални музиканти, които могат да свирят в различни жанрове. И четиримата обаче имаме отношение към фолклора. В музиката няма бариери и граници. Важното е музикантите да се разбират и да творят. Имаме стимул да работим и сме доволни, че се движим в правилна посока. Когато музикантите, които представят дадена музика се наслаждават на работата си, те предават тази емоция на публиката", каза Недялков.

Стоян Янкулов пък разкри, че групата ще представи албума си и в Пловдив, когато на 5 юли ще участва във фестивал в града.

"Получи се много хубав продукт като музика, и като дизайн. Албумът е пълен с авторски композиции. Предстои на 5 юли да направим концерт в Пловдив на Античния театър. Радваме се, че музиката ни се харесва на хората. Публиката иска да се зарадва, да се зареди с хубава емоция", сподели Стунджи пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Аз съм

преди 4 години

Топ музиканти !!!

1

Анонимен

преди 4 години

Музикинти.

fallback