Снимка: Архив
fallback

Утре, точно в 22 часа, предстои финалът на "Евровизия 2018". Има ли смисъл от този конкурс, след като всяка година се коментират политически и икономически интереси?

Какви са шансовете ни за победа коментират в предаването "Околосветско" по Bulgaria On Air музикантите Тодор Георгиев–Тоши и Петър Писарски.

"Това не е българска песен, не е български продукт. Дори изпълнителите вътре са под наем", коментира Петър Писарски от група "Атлас".

Факт е обаче, че през последните години представителите ни стигат все по-челните места в музикалната надпревара, което може би говори, че българските музиканти са напипали формулата за успех.

"Не можем да кажем на черното - бяло. Миналата година бяхме втори. През последните години пращаме все именити изпълнители. Сега намерихме начин да въздействаме на хората", сподели Тоши.

Колкото и да са талантливи музикантите обаче политиката сякаш винаги играе роля в мащабни конкурси като този. Скандалите около "Евровизия" винаги са вървели ръка за ръка с формата.

И тук идва моментът за въпроса - дали печелят политически и икономически удобни "играчи" и има ли шанс България да стане №1?

"Ако има година, която да е политически удобна за България, то това е тази година. Това е огромна реклама за страната победител", коментира Тоши.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

84

Анонимен

преди 5 години

Българската песен не струваше.

83

Анонимен

преди 5 години

За всички които не знаят певецът на Австрия е беквокалист на Поли Генава и Кристиян Костов и песента е дело на Симфоникс с Българско участие и клип сниман в България !!!

82

Анонимен

преди 5 години

Кипърката е крадла на песента от 2016 на поли генова на евровизия !!!

fallback