Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

За втори пореден ден музиканти от Българското национално радио излязоха на протест с искане за достойно заплащане.

Преди шест месеца те поискаха увеличение на заплатите с 20%, което са допълнителни 420 хиляди лева към бюджета на държавната медия. Средства обаче не бяха отпуснати.

Протестът днес се провежда под прозорците на Министерството на финансите като демонстрантите поздравиха министър Владислав Горанов с песен.

"Не може и да става дума за нормално оцеляване със заплатите, които получаваме. Моята е в размер на 629 лв., която при стандарта на живот в София свършва за около 10 дни. В България не ни се предоставя нормална среда за развитие и творчество", коментира пред Bulgaria ON AIR солистът на оркестъра Недялко Недялков.

Той допълни още, че за съжаление музикантите в България не чувстват работата си като престижна, каквато в действителност е и това, което ги задържа в бранша е любовта към музиката и професията.

"Ако управляващите нямат нужда от нашето изкуство, то обществото има", категоричен бе Недялко Недялков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Д.Б.

преди 6 години

Много са им и тези пари, които получават! Да се направи една реформа и ще се увеличат заплатите, освен това казват щата е нисък, но взимат достатъчно пари от командировки и участия.

19

Анонимен

преди 6 години

Ако днес закрият БНР никой дори няма да забележи - толкова голяма нужда имаме от тях.

18

Е мека

преди 6 години

На Чичовото му е през оная работа за заплатите на хората.Важното е, че завърши луксозната си прогимназия на Витоша....Кеф!

fallback