Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Чужди рок групи ще участват за първи път в тазгодишното издание на "Джулай морнинг" в Тутракан. За седма поредна година на брега на Дунав феновете на рока и хората със свободен дух ще посрещнат първото юлско утро и зашеметяващия летен изгрев.

Малко повече от два месеца преди тазгодишното посрещане на "Джулай морнинг" в Тутракан подготовката вече започна. И тази година, на брега на Дунава над стоянката на рибарите, няколко хиляди любители на рока и на свободата ще приветстват на първото юлско утро.

Наско от група "Б.Т.Р" припомни какъв е смисълът на посрещането на "Джулай морнинг" и какво всъщност символизира дълго чаканият изгрев.

"Наистина "Джулаят" се заражда по време на комунизма като един протест. За мен вече е празник на свободата - човек да се освободи от всичко, което е ежедневно, всичко, което го тормози в живота", каза Наско пред Bulgaria ON AIR.

За бившия кмет на Каварна Цонко Цонев най-важното е отново да бъде с приятелите си на първия юлски изгрев.

Тази година на сцената в Тутракан се очаква да излезе италианската рок група "Арсея“, както и легендарният вокалист на "Uriah Heep" Джон Лоутън.

От родните звезди участие ще вземат "Б.Т.Р.", Васко Кръпката и "Подуене блус бенд".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

БАРБА ЯНИ

преди 6 години

ВСИЧКО ДАЛЕЧ ОТ МОРЕТО Е ПРОВИНЦИЯ...ДО 6 ***....АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ

9

Ванко Дуве

преди 6 години

Защо не давате да се пише за онова бившо кметунче от боята бе?! Нали парче организатор се бараше. Аз вика ще преместя целия фестивал Джулая на друго място! Аз, кай, съ му саздателя! Е какво станА? Премести ли го или позорно избяга? Щото той и на други места се опитва да прави магарии като организатор...

8

Анонимен

преди 6 години

Kaк тъничко провокират обаче, забелязали ли сте?Типичен номер на жълтите медии (дали в България други има е друг въпрос).Защо да не послещат с чужди музиканти? Какво като са чужди, ако например са добри?

fallback