Снимка: Личен архив
fallback

"Починал е моят приятел и колега - първият певец на "Атлас" - Бойко Трифонов. Нямам думи..." - написа китаристът Ники Томов на личната си страница във Facebook.

Музикантът е сред основателите на "Атлас", заедно с колегите си Петър Писарски и Силвия Райновска.

По-късно към триото се присъединяват Румен Александров – бас китара, Енил Енчев – хармоника и Петър Даскалов – ударни инструменти.

Групата е една от малкото български, която не спира да твори от създаването си - през 80-те години до днес. През годините "Атлас" е на сцената с различни музиканти, а през 2015 г. всички бивши и настоящи членове застават заедно, за да отбележат 30-годишната си история с грандиозен концерт.

В последните години – от 2015 г. насам основен вокал е Георги Арсов. С него "Атлас" записват песните "Двама с теб" и "Пак пак пак".

В момента групата е в състав: Георги Арсов – вокал, Петър Писарски – китара, Иван Несторов – бас, Асен Драгнев – клавишни, Драгомир Ганчев – барабани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

стар пожарникар

преди 6 години

Господи! Сгреши! Не тоя Бойко! Оня от банкя!

5

тъга и радост в едно

преди 6 години

да тъгуваме за Бойко Трифоновнода се радваме че Бойки Митрев Пордислеф не е починал от смърт чрез умиране от смърт, че бая хора ще пукнат от радост. за втория Бойко по-полека, по-тека, плавно , траурна музика, насълчени тикварчета, посърнли пипониерчета, раздиращи се кртунсополци и безкрайно активни тикви коя кой стол да гепи като почне гербалната рокада.да скърбим за Бойхки Трифонов и да се радваме за Бойко Боритсоф

4

Анонимен

преди 6 години

Атлас направиха едни от малкото български песни които слушам често. Мир на душата на музиканта.

fallback