Общ преглед

Едва ли някой ще бъде изненадан като отбележим, че Helloween безспорно са едни от най-големите любимци на българския фен на твърдата музика. Ясно доказателство за това е фактът, че германските машини на пауър метъла не пропускат страната ни в своите турнета, а залите в София винаги са пълни с фенове, жадни за музиката им.

Е, точно така беше и снощи в столичната зала "Арена Армеец". Но и беше малко по-различно! Защото благодарение на организаторите от Bulgarian Live Music, България стана част от турнето "Pumpkins United", което даде възможност на феновете от целия свят да видят на една сцена емблематичните бивши членове на групата – китариста (и първи вокалист) Кай Хансен и вокалиста Майкъл Киске, заедно с настоящия състав на групата, воден от вокала Анди Дерис.

Затова съвсем очаквано прохладната зимна вечер се превърна в гореща метъл нощ за близо 10 000 хиляди фенове на „тиквите“ у нас, които изпълниха „Арена Армеец“. И се насладиха на тричасово шоу на отлично ниво.

Точно в 20 часа залата се разтърси от първите акорди на едно от емблематичните парчета на "Helloween" - "Halloween", изпято заедно от Киске и Дерис. Последва друга любима песен - "Dr. Stein", а в своя сет, продължил близо 3 часа, германците зарадваха феновете си с най-големите си хитове през годините - "If I Could Fly", "Are You Metal?", "Waiting for the Thunder", "Power", "Perfect Gentleman", "Sole Survivor" и други.

Киске и Дерис не забравиха и любимите на всички балади на групата "Forever and One (Neverland)" и "A Tale That Wasn't Right", които накараха цялата зала да пее в един глас, а със специално соло на барабаните бе почетена и паметта на бившия барабанист на групата Инго Швихтенберг.

Така след повече от 2 часа шоу дойде и краят на концерта, за който Хансен, Киске и Дерис изпълниха заедно друга песен - "How Many Tears". За щастие на  публиката обаче не се наложи дълго залата да скандира името на групата, преди „тиквите“ да излязат за бис и да забият "Eagle Fly Free" и цялата "Keeper of the Seven Keys".

А за финал последва още един бис, с който залата избухна под звуците на "Future World“ и "I Want Out“, а близо 20 огромни балона – тикви полетяха от ръка на ръка в "Арена Армеец". За да покажат, че колкото и често да идват у нас Helloween, за тях винаги ще има една пълна зала.

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 3 години

Да се съберат отново след толкова перипетии и да направят такова невероятно шоу показва изключителната им класа на професионалисти. Споровете за това, кой е по-, по-, най- са безсмислени. Всеки от членовете на групата има своето място и уникално присъствие в нея. Да са живи и здрави и да радват феновете още дълги години!

9

Изгърбич Задвратян

преди 3 години

инго швихтенберг го изгониха от групата що им било писнало да се съобразяват с него, сега почитат паметта му. в арена арменец. браво.

8

Ufe

преди 3 години

До 6 Изпълниха ride the sky и star light