Снимка:Нели Куртева.

 "Pora Sotunda" е първият сингъл от предстоящият нов албум на “Мистерията на българските гласове” и е с участието на Лиса Джерард от дуото Dead Can Dance. Сингълът ще излезе официално на музикалния пазар в Европа на 8 декември, а на 15 декември ще зарадва и меломаните в САЩ. 

Той ще бъде издаден в ограничено количество – в 7 инчов винилов формат, което ще го превърне в търсен колекционерски артикул. В световен мащаб ще се разпространява и цифрово. Песента "Pora Sotunda”, която е А страна на сингъла, е изключително нежна и лирична. Тя ще бъде първият официално издаден студиен запис на “Мистерията на българските гласове” след повече от 20-годишна пауза и е елегантен предшественик на очаквания нов албум. В нея красиво се преплитат гласовете на хора и Лиса.

От Б страна на сингъла ще звучи песента “Ганка”, която е хорова и ни връща към корените и традициите на световноизвестният състав – носител на награда Грами от 1990 г. Заедно със сингъла ще бъде представен и въздействащ видео клип към него, който е заснет в България - в Родопите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase