Снимка: Facebook
fallback

Криско е първият български артист, подписал договор с гиганта Warner Music.

Мейджър лейбълът, в чиито каталог фигурират имена като Ед Шийрън, Джейсън Деруло и Уиз Халифа, стартира междунардоната дистрибуция на сингъла Bazooka чрез европейската си централа в Германия.

Във връзка със сделката Кен Огихара, мениджър "Артисти и Репертоар" в Warner, коментира пред "Монитор":

"Отдавна търсихме по-различно звучене от стандартния мейнстрийм, който ни залива в Spotify, нещо с характер, разпознавамо. Когато чух Bazooka за първи път, си казах, че веднага трябва да подпишем с Криско и Facing The Sun! Радвам се, че всичко се случи толкова бързо и вече можем да представим песента на всички фенове по света. Очаквайте и следващите ни проекти с Криско".

Рапарът от Габрово анонсира големия пробив с лаконичен пост във Facebook: "Горд съм да ви споделя, че съм първият български поп артист, подписал със световната музикална компания Warner Music! От днес те ще разпространяват музиката ми в цял свят! Bazooka е първият ми сингъл, който можете да видите през официалния канал на Warner Music в YouTube! Очаквайте английската версия до месец! Благодаря на всички за подкрепата през тези 10 години! Сега започвам!".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Петър Илиев

преди 6 години

Вижте сега, това, че си подписал договор за дистрибуция с Warner в Германия, не значи, че си подписал с лейбъл, който да те издава. Има голяма разлика хахахах, спрете да лъжете хората моля ви. Аз лично имам договор за дистрибуция на каталога на моя лейбъл със Sony Music, но това не значи, че те ме издават, те просто разпространяват музиката ми. На практика всеки може да подпише такъв договор ако иска, стига да не е обвързан с други дистрибутори. Има разлика между дистрибутор и издател.....

12

П.Петров

преди 6 години

Трябва да се яде, какво да се прави ...Някой проституират, други пеят чалга, чалга-рап и т.н. Криско е умно момче, не изпитвам лоши чувства, само малко ми става жално, като гледам затъпяването на народа...

11

vlady

преди 6 години

В такива големи фирми се гледа само печалбата, не се стремят да предлагат стойностно изкуство. Неслучайно съсипаха Roadrunner. Подхожда им недоразумение като Криско. За щастие има малки и средни фирми, които подкрепят стойностното изкуство като Nap'alm Records, Peaceville Records, Nuclear Blast и т.н.

fallback